Sådan kan kæledyr hjælpe på dit mentale helbred

Sådan kan kæledyr hjælpe på dit mentale helbred

Vidste du, at der er undersøgelser der viser, at udover at være søde og nuttede, så kan kæledyr faktisk hjælpe på dit mentale helbred? De kan blandt andet hjælpe på ensomhed, stress, angst og depression. Der findes mange forskellige slags dyr, der egner sig til kæledyr, og når du skal finde ud af, hvilket et du skal have, så kommer det an på mange ting, som blandt andet hvor meget ansvar du søger. Ønsker du et kæledyr, du kan knytte dig til og som kan hjælpe på din ensomhed, så ville en hund eller en kat være en god ide. Det er nemlig to dyr, som udstråler stor individuel personlighed, og som du sandsynligvis vil få en tættere bånd til – end f.eks. en fisk eller hamster.

Hvilken hunderace skal jeg vælge?

Der er mange gode hunderacer, og derfor kan være svært at finde ud af, hvilken der passer bedst til dig. Du kender måske heller ikke til alle racerne. Hvis du ønsker en rolig og trofast hund, der kan passe på dig, så er en mastiff måske noget for dig. En mastiff er en stor hund, der elsker familie og knytter sig tæt til dem. Ved alle hunderacer er der karaktertræk, som måske ikke lige passer til alle, og derfor kan du, på linket længere oppe, læse meget mere om mastiff racen, og vurdere om den er noget for dig.

Hvilken katterace skal jeg vælge?

Har man ikke meget kendskab til katte, kan man let få det indtryk, at de alle er mere eller mindre ens. Men ligesom med hunde, så findes der et hav af forskellige racer, der hver har forskellige karaktertræk. Katte har også mange forskellige behov. Nogle katte egner sig bedst som indekatte, mens det ville være tortur for andre ikke at blive lukket ud. Internettet er her din bedste ven, og du kan læse om mange forskellige katteracer her på linket, og se om du finder en, der lyder som noget for dig, og det du søger i en kat. Du får også lidt ekstra viden omkring det at vælge kat.