3 ting du skal vide om cyberkriminalitet

3 ting du skal vide om cyberkriminalitet

Er du bange for, at din virksomhed bliver udsat for cyberkriminalitet? Bare rolig! Herunder får du en oversigt over 3 forskellige ting, du SKAL vide om cyberkriminalitet. Bliv meget klogere på, hvordan du beskytter din virksomhed her eller på https://businessnews.dk/ . 

Hvad er cyberkriminalitet?

Når der er tale om cyberkriminalitet, kan man dele det op i tre forskellige kategorier. Den første kategori er computer-indholdsforbrydelser. Dette er cyberkriminalitet, hvor man som computerejer besidder ulovligt materiale opbevaret på computeren. Den næste kategori er computer-integritetsforbrydelser. Denne form går typisk ud på at skade en virksomhedsejerens it-system. Det er altså forbrydelser, der angriber computeren indefra. Den sidste kategori er computer-assisterede. Dette er cyberkriminalitet, der oftest har et økonomisk sigte. Det er primært de to sidste, du som virksomhedsejer skal være opmærksom på. Der er nemlig flere forskellige former for cyberkriminalitet!

Hvad er tegnene?

Grunden til, at det er så svært at fange cyberkriminelle, er, at de er enormt gode til at skjule sig og befærde sig gennem hacking. Det tager oftest få minutter, og du lægger sjældent mærke til det, før det er for sent. Der er dog en række tegn, du skal være opmærksom på. Du skal blandt andet være opmærksom på, om din computer pludselig begynder at opføre sig mærkeligt. Måske får du pludselig en masse mærkelige mails, eller måske slår dit webcam hele tiden til og fra. Derudover skal du være opmærksom på, om der er nye logins på din virksomhed, som du intet kender til. 

Hvor mange bliver udsat for cyberkriminalitet?

I dag er det heldigvis de færreste danskere, der bliver udsat for cyberkriminalitet. Vi danskere er generelt gode til at beskytte os selv og vores it-udstyr, så vi undgår virus og hacking. Virksomhedsejere er desværre mere udsatte, fordi de ofte har en masse brugbar data på deres it-udstyr. I 2021 var cirka 3,5 procent af danskere mellem 16 og 74 år udsat for cyberkriminalitet. Her er der blandt tale om økonomisk misbrug og snyd ved online handel.