Asgar har teknisk snilde

Asgar har teknisk snilde

Og det er ærgerligt, hvis han ikke formår at bruge dette til noget. Det betyder nemlig, at Asger har evner og færdigheder inden for det håndværkmæssige fag. Det er også dette fag, hvor der i høj grad er en daglig kultur, hvor man drikker. Det hører på en måde med til det sociale sammenhold, og du har måske hørt om en fyraftensbajer før. Det vil sige, at der ved nogle arbejdspladser bliver drukket hver eneste dag, når klokken slår fri. Det kan være en farlig kultur, da ikke alle formår at mestre forbruget af alkohol.

Vi skal passe på de kommende generationer

Vores kultur dikterer nærmest, at vi skal drikke. Vi fester, når vi er unge, drikker til middage og snupper en drink i byen. Der er mange lejligheder, hvor vi udsættes for druk, og det er en del af de flestes hverdag. Vi er et af de lande, der drikker mest alkohol om året for hver indbygger. Det er lidt en kedelig statistik at være en del af, for det betyder også, at vi har mange, der døjer med alkoholproblemer. De kan være enormt alvorlige og ødelæggende for livet.

Det er derfor vigtigt, at vi passer på kommende generationer, der netop vokser op i denne kultur. De skal nok gå igennem ungdomslivet med fester, hvor der er alkohol inkluderet. Men der kan opstå et ubevidst pres på arbejdspladsen, når der også drikkes her. Det bliver en del af den sociale kode. Fra ung, hvis man som Asger har teknisk snilde, kan man altså være disponeret for at gå håndværkervejen, hvor man ender i jobs, der øger risikoen for et alkoholmisbrug. Det kan lyde utroligt, men det kan faktisk godt hænge sådan sammen.

Det kan hurtigt blive en hyggelig og social vane

Når det foregår på arbejdspladsen, bliver det at drikke normaliseret på en måde, så det for nogle også hurtigt kan blive en hyggelig og social vane. Disse to ting kan også sagtens være adskilt på en måde, så det netop bliver en hyggelig vane, man også tager med sig hjem alene. Og her kan drikkeriet få lov til at dyrke sig, samtidig med at man drikker hver dag efter arbejde. Det kan blive en ond cirkel, og derfor er det vigtigt at holde øje med faresignaler – især som pårørende til en person i denne branche. Hvis du fornemmer noget, kan du med det samme foreslå alkoholrådgivning.