Software med en stærk motor til regnskaber

Software med en stærk motor til regnskaber

Flere og flere virksomheder vælger at investere i omfattende software med en stærk teknologisk platform. Det er software, der kan understøtte virksomhedens mange arbejdsgange og kan fungere med virksomhedens øvrige software. Det er nødvendigt at have en stærk platform med fokus på at kunne skalere sin forretning samt effektivisere arbejdsgange for at være en konkurrencedygtig virksomhed.

Denne software er ERP. Det står for Enterprise Resource Planning. Det er effektivt software, der kan hjælpe medarbejdere med at håndtere alle de mange administrative arbejdsopgaver. Et af de mest udbredte ERP softwarepakker er Microsoft Dynamics 365 Business Central – udforsk mere her.

For en virksomhed er investeringen i effektivt IT oftest tjent hjem efter relativt kort tid. Det er nødvendigt at have en teknologisk platform, der kan understøtte en virksomhed i vækst. Denne software kan anvendes til at styre regnskaber først og fremmest. En økonomiafdeling kan hurtigt strømline flere administrative opgaver som fakturaer, bogføring, registrering af bilag osv. Det er nemmere at styre bogføring i programmet og man kan samtidigt arkivere diverse bilag. Man kan også integrere til sin bank, så man nemmere kan afstemme bankkonto og håndtere ind- og udbetalinger. Ikke mindst giver programmet mulighed for at trække rapporter og se statistik. Hvis man har brug for mere detaljeret statistik eller at foretage analyser kombineret med andet data, kan man forholdsvist nemt koble en Microsoft Power BI løsning til sit erp program. Her kan man arbejde med rapportering af tal. Man kan bygge diagrammer og samle data fra erp sammen med data fra fx et Excel ark eller anden datakilde.

Mange danske virksomheder er godt med når det kommer til at effektivisere ved hjælp af IT. Der er i de fleste virksomheder fokus på, hvordan man kan arbejde nemmere og smartere ved at anvende teknologi. Når Microsoft udvikler erp løsninger, har de et helt team af udviklere, der tænker på at tilføje ny funktionalitet. Det kan være funktioner, som brugere har efterspurgt eller funktionalitet, der imødekommer de forskellige lovgivningsmæssige krav i de forskellige lande. Der er også krav til datasikkerhed, GDPR, moms og andre bogføringskrav. Reglerne er forskellige for hvert land, og Microsoft har udviklet funktionalitet til hvert land afhængig af krav og regler. Programmet anvendes af virksomheder over hele verden og man kan som bruger vælge forskellige sproglag. Der er både dansk, engelsk, fransk, spansk osv. Derfor er der også internationale virksomheder, der har valgt at anvende programmet. Man kan oprette flere selskaber i programmet. Flere virksomheder har f.eks. brug for regnskab til test, søstersleskaber eller afdelinger, holding osv.