Ny webshop? Det skal du lægge vægt på

Ny webshop? Det skal du lægge vægt på

Særligt siden den store Coronapandemi er der sket en stor udvikling i antallet af webshops. Folk har fået mere mod på at afprøve det digitale konkurrencelandskab, hvor flere og flere webshops er dukket op.

Men en webshop er ikke et simpelt produkt.  Faktisk er det vigtigt, at du bygger din webshop i det rette system, hvis du ønsker at få succes med det. Læs mere om, hvad du skal være opmærksom på herunder.

Indtænk SEO fra starten

Når du starter en webshop, kan du naturligvis lave push-markedsføring fra platforme som Facebook og Instagram. Men det er hyper vigtigt, at du også bliver synlig, når det er brugeren selv, der søger et produkt! Det kan du gøre via f.eks. Google Ads, men den mest troværdige form for synlighed, som du kan opnå, kommer fra de organiske placeringer i Google. Disse kan man ikke købe sig til – og derfor ser brugeren dem som meget troværdige!

For at få en høj placering i Googles organiske resultatvisning, skal man søgemaskineoptimere sit website! Derfor er det vigtigt, du har rig mulighed for at tilrette metadata og alt indhold på dine sider, så Google kan tilgå det og forbinde din sider med brugerens søgninger. Et system, der er særligt velegnet til dette, er en WooCommerce webshop, hvilket er en webshop baseret på WordPress. Her får du rig mulighed for at lave effektiv SEO.

Sørg for nem kategori- og vareoprettelse

Når du vælger system, er det afgørende, at det er nemt at oprette de nødvendige kategorier og hele tiden tilføje / fjerne vare, uden at det bliver unødvendigt tidskrævende eller besværligt.

Sørg derfor for en backend, hvor du nemt kan krydse af, hvor varen hører til samt hvad der skal stå, hvordan billeder skal dukke op i rækkefølge etc. Dertil skal der naturligvis være nem mulighed for at beskrive produktet samt evt. vedhæfte tekniske beskrivelser som f.eks. en PDF-manual.

Vælg et system, hvor du kan bruge de bedste integrationer

Når din webshop er klar, skal den selvfølgelig kunne bruges i sammenspil med de mest populære integrationer, så du nemt kan oprette forsendelser, føre regnskab, tilbyde delbetalingsløsninger og meget mere. Ved at vælge et system som førnævnte WooCommerce, får du alle de muligheder, da systemet er populært og derfor har alt klar til dig fra starten, hvad angår muligheden for at integrere populære tredjepartsløsninger.