Hvad er webhosting og hvorfor har du brug for det?
Der er mange begreber, man skal have styr på, når man har en hjemmeside eller en webshop – og en af dem er webhosting. I denne artikel kommer vi med en nærmere forklaring af, hvad webhosting er, hvorfor du har brug for det og hvorfor det er så vigtigt.
Webhosting er en tjeneste, der gør det muligt for dit websted eller din applikation at blive tilgængelig på internettet. Det er altså en essentiel faktor at have styr på, hvis du skal have din hjemmeside/webshop online.
Webhosting bliver leveret af såkaldte webhosts, som kort forklaret er virksomheder, der har, vedligeholder og konfigurerer fysiske servere, hvor webstederne ligger. Når du køber en hostingløsning hos en webhost, så låner du deres serverplads til at gemme dine webstedsdata, både HTML, CSS, billeder og hvad du ellers lige har brug for på din hjemmeside.
Webhosting er dog ikke nok til at gøre dit websted tilgængeligt for besøgende. Du har også brug for et domænenavn. Et domænenavn er adressen på dit websted, og det kan du også købe igennem dit webhostingudbyder, hvis de tilbyder domæneregistreringstjenester. Ellers kan du købe det hos en domænehost (eller domænenavnsregistrator).
Webhosting er altså en nødvendighed, hvis din hjemmeside/webshop skal online – og så er det altså bedst at vælge webhosting i stedet for at klare det hele selv. Enhver computer, der er forbundet til internettet, kan i realiteten bruges som en server, men konfigurationsproccessen er meget kompliceret. De fleste vælger derfor webhosting, da der så er en anden, der står for at drive og vedligeholde serveren. Det sikrer god performance for webstedet, som kan oversættes direkte til øget salg og en bedre brugeroplevelse.
Der er dog flere fordele ved webhosting. Brugen af en webhostingtjeneste kan forbedre et websteds søgemaskineoptimering. Webhosten kan f.eks. påvirke dit websteds hastighed, som er en meget kritisk faktor, når søgemaskiner som Google skal rangere websteder.
Der findes mange forskellige typer af hosting, f.eks. VPS, cloud, WordPress og dedikeret hosting. Hver hostingtype dækker forskellige behov, så vi anbefaler, at du allierer dig med en dygtig IT-samarbejdspartner for at finde frem til den bedste løsning til dig.